Kuszkusz light recept
Kuszkusz light recept nemcsak emésztési hasnyálmirigy ,Ibs betegeknek !
Fincsi és egészséges !
Recept : 2 személyre :
Hozzávalók :
kuszkusz 2 zacskó
csirkemell 30 dkg.
mangó,papaja,ananász mix : 20 dkg.
2 -2 db sárgarépa, gyökér
zöld fűszerek : babérlevél, zsálya, majoránna,kakukkfű
só / fekete só vagy himalája,/,kurkuma,fahéj,gyömbér.
1 dl kókusztej vagy kókusztejszín.
2 dl víz.
Elkészítése :
A 2 zacskó kibontott kuszkuszt tegyük bele egy kisebb fazékba, majd öntsünk rá forró vizet, de csak annyit hogy ellepje. Fedő alatt pár perc múlva puha lesz !
Kevés olíva olajon vagy avokádó vajban futtassuk meg a kockára vágott natúr csirkemellet.Fűszerezzük kevés sóval,kurkumával, zöld fűszerekkel,majd öntsük fel vízzel hogy ellepje.Tegyük bele a keskeny darabokra vágott sárgarépát,valamint a gyökeret. Fedő alatti párolás közben öntsük bele a kókusztejszínt és főzzük össze az ízeket. Amikor megpuhult a hús jöhet bele a trópusi gyümölcs mix / lehet fagyasztott is,vagy kompót / és pároljuk pár percig tovább.
Tálaláskor tegyük alulra a kuszkuszt,tetejére a kókusztejszínes zöldséges gyümölcsös csirkemellet szafttal együtt.
Tetejére tehetünk még mandula, mogyoró, pisztácia magokat !
Gyorsan elkészíthető ,könnyen emészthető és tele van vitaminokkal!
Jó étvágyat hozzá!
szerző : Király Adrienn